Ugrás a tartalomra

Musztáng SE edző Patona Borbála

Patona Borbála

 

Mobil: 70/2833876

Email küldése Borbálának

 

A sport mindig fontos szerepet játszott az életemben: először a szertorna, majd az akrobatikus rock and roll vonzott. Ennek szeretete azóta is tart, mely jelentős részben nevelőedzőmnek, méltán neves Szatucsek Klára szombathelyi táncpedagógusnak  köszönhető.

Versenyző éveim alatt a páros kategóriákban (serdülő, junior, felnőtt C és B osztály) rendezett országos bajnokságokon sokszor álltunk táncpartneremmel a dobogó legfelső fokán.

1991-ben, az UNICEF Hágában tartott gálaestjén három társammal Magyarországot képviselhettük.

A páros tánc mellett a lányformáció is jelentős eredményeket hozott: csapatommal többszörös országos győzelmet követően több európa kupán is dobogós helyezést értünk el.

Az ELTE jogi karán szerzett diplomámat félretéve, immáron főállásban foglalkozom tánctanítással.

A Semmelwis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán akrobatikus rock and roll sportedzői, a Magyar Táncsport Szakszövetségnél pontozóbírói képesítést szereztem.

Önálló szakosztályt indítottam lakhelyem vonzáskörzetében (Herceghalom, Zsámbék), emellett az országos élmezőnybe tartozó párosaimmal és formációmmal is folytatjuk a felkészülést. Felnőtt leányformációs kategóriában csapatunkkal világbajnoki címet szereztünk 2014-ben.

2013 óta a Magyar Táncsport Szakszövetség Fegyelmi Bizottságának elnöki pozícióját töltöm be.

2014 őszén nemzetközi pontozóbírói képesítést szereztem.

Célom, hogy hajdani tanáromhoz hasonlóan átadjam tanítványaimnak a zene, a mozgás, a tánc szeretetét.